Alfred Nilsson första bilsportare bland Elitidrottsstipendiaterna

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som kombinerar sin idrott och tävlingsverksamhet.

– Skitkul. Jag är enormt hedrad. Ser man vilka andra som fått det här blir det lite piggar på kroppen, där är sådana som Kalla och Alshammar. Jag är också tacksam till team, partners och Svensk Bilsport. Riktigt roligt, säger Alfred Nilsson.

Alfred Nilsson tog i år steget upp från kartingen till formelbilsracing i Formula STCC Nordic med Ward WestCoast Racing Junior Team. Resultatet blev brons i junior-SM. Nu kröner han säsongen med att bli den första bilsportare att få Elitidrottsstipendiet

Förutom ekonomiskt stöd ingår också resursstöd från Riksidrottsförbundet i idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition. Och inte minst, ett läger under tre dagar på Bosön med deltagande på Idrottsgalan den 21 januari 2019.

– Att få ta emot det på Idrottsgalan det är något jag drömt om. Vi håller på med elitidrott så att komma dit blir en dröm som går i uppfyllelse, avslutar Alfred Nilsson.

Logga in