Anmälan till Gärdesloppet är öppen!

Nu har anmälan till Gärdesloppet och Prins Bertil Memorial 2019 öppnat! Över 400 fordon medverkade och 55 000 besökare förra året. Ingen tvekan om att detta är en av årets höjdpunkter för det rullande kulturarvet. Anmäl dig på www.gardesloppet.se

 

2019-01-11

PRESSRELEASE

Anmälan till Gärdesloppet och Prins Bertil Memorial har öppnat idag fredag 11 januari. Årets temaland är Italien.

Anmälan till detta rullande motorhistoriska kulturevenemang är nu öppen och anmälan görs på www.gardesloppet.com.

Gärdesloppet och Prins Bertil Memorial körs i år söndagen den 19 maj på ängarna mellan Djurgårdsbrunn och Manilla på Djurgården i Stockholm. Ifjol deltog drygt 400 historiska fordon av olika slag som samlades för frukost i Hagaparken med efterföljande kortege genom Stockholms gator ut till Djurgården för uppställning. Ett 80-tal klassiska sportvagnar tävlade mot en bestämd idealtid på en avlyst sträcka om den åtråvärda Prins Bertil Memorial pokalen. Fler än 55.000 åskådare följde evenemanget. I år blir det samma program och det är den 28:e gången som evenemanget genomförs. KAK har valt Italien som temaland för årets event och vi vill välkomna så många italienska bilar som möjligt.

GranTurismo Expo genomför som tidigare en framtidsspaning bland elfordon som kommer kunna erbjuda besökare fina provkörningstillfällen under dagen.

 

För mer information:

Kontaktperson för tävlingen är KAK:s Generalsekreterare Wilhelm Douglas.

Frågor om tävlingen besvaras enklast per mail ställda till: wilhelm.douglas@kak.se

Alternativt telefon: 0734-36 61 60

 

Historik

Kungliga Automobil Klubben, KAK, arrangerade Gärdesloppet första gången 1922 på Gärdet i Stockholm. Det var första gången som vi i Sverige tävlade med bilar på en sluten bana. Tidigare hade alla tävlingar varit sträcklopp mellan t ex Stockholm – Göteborg. För att dra ut publik till Gärdet körde alla deltagande bilar genom Stockholms gator på morgonen och tävlingen blev en stor publiksuccé. I början på 1990-talet togs initiativ att återskapa Gärdesloppet som ett motorhistoriskt arrangemang för att samla unika fortfarande körbara fordon för allmän uppvisning.

Prins Bertil Memorial är en regularitytävling (idealtid) öppen för klassiska sportvagnar i årsklasserna Prewar tom -38, Classic -39 – -74, och Youngtimer tom 1986 samt KAK Ladies Cup för enbart kvinnliga besättningar i bilar tom 1986.

Tävling körs till minne av Motorprinsen Prins Bertil.

Logga in