Annie Seel: Jag överlevde Dakar

Det har varit ett helvete!
Men trots matförgiftning och motorras gick jag mål i 2011 års Dakarrally.

Som alltid i Dakar, är jag så otroligt glad att ha tagit mig i mål. Men det blev inte som jag hade tänkt mig…
Matförgiftning, 40 graders feber och dropp, elfel och flera motorras.
Istället skulle jag säga att det har varit ett helvete, och så nära att ge upp har jag aldrig varit tidigare. Egentligen borde jag nog inte kommit i mål.

Det känns helt ofattbart att från en helt överlägsen ledning och totalplacering 37:a första veckan, byttes Dakarrallyt till att handla om överlevnad dag för dag, sträcka för sträcka på slutet. Hålla liv i en motor som överhettats och rasat flera gånger om. Så för mig var det en seger att knuffa min döda motorcykel över mållinjen i Buenos Aires.

Det enda som drev mig framåt tillslut var tanken på att ”hålla nollan” – dvs att jag aldrig brutit ett rally förut. Jag kämpade vidare för att fortfarande ha 100% målgång i statistiken. Och jag var enda svensken som kom i mål, tot 83:a. Svenska ambassadören Irene Crona mötte upp med blomkrans och svensk flagga – det kändes stort. 😉

Logga in