Annie Seel kör för KAK

När den regerande Dakarrally-mästarinnan Annie Seel ska försöka försvara sin titel i Damklassen i det stenhårda och krävande rallyt i Januari tävlar hon för KAK. -Vi är glada över att ha Annie bland våra tävlingsförare och vi önskar henne lycka till, sade KAKs vice ordförande Peter ”Poker” Wallenberg på ett pressmöte i Stockholm. -KAK representerar värden som jag helt ställer mig bakom så jag ser fram emot att få tävla för klubben, replikerade Annie.

Annie Seel har tävlat i flera dicipliner, som roadracing, motocross och enduro. Hon är mest känd från långlopp som Dakarrallyt. Privat jobbar hon som marknadsekonom och designer.

Annie började med roadracing i tonåren. Hon har genomfört 15 ökenrace utan att avbryta ett enda. Annie har även vunnit VM-guld i Rally Raid 2004. Hennes smeknamn är rallyprinsessan, efter ett skämt av Olle Ohlsson (förste MC-svensk i mål i Dakarrallyt.) Mottot hon valt att leva efter är ”ingen minns en fegis”, vilket hon berättar mer om på föreläsningar hon håller runt om i landet. Annie har även satt det kvinnliga världsrekordet med MC uppför Mount Everest, då hon nådde hela 5305 m upp på bergets nordsida. ”Hellre en bruten fot än en bruten tävling” är ett annat motto som Annie är känd för. Hennes skaderegister är omfattande med över 20 frakturer.

Sedan 2010 tävlar Annie åter i roadracing, eldriven sådan. Hon är försteförare i Morris Motorcycles Racing Team 2010 som tävlar i TTXGP.

Titlar och meriter
– Winner Lady Trophy Dakar 2010
– 45:a totalt Dakar 2010
– 7:a i Round One TTXGP UK, Snetterton – första omgången i världens första VM-serie för elroadracing 2010
– Champion Womens Cup 450, 2004
– 54:a Dakarrallyt, 2002
– Första IRONWOMAN i USA, 2004
– Kvinnligt världsrekord med MC på Everest, 5305 m, 2003

Logga in