Bra racing och god underhållning i sjätte upplagan av Prins Carl Philips Racing Pokal

Bra racing och god underhållning i sjätte upplagan av Prins Carl Philips Racing Pokal

Sjätte upplagan av Prins Carl Philips Racing Pokal blev en lyckad tillställning med många häftiga och publikfriande dueller.
– Det har varit väldigt bra racing och ungdomarna har verkligen bjudit på god underhållning, konstaterade upphovsmannen själv, Prins Carl Philip, efter målflagg på Lidköpings Motorstadion.

Emil Skärås och Jesper Sjöberg, båda från Västerås, stod som slutsegrare i KZ2 respektive Rotax Max. De, liksom övriga pristagare, hyllades av Prins Carl Philip som självklart var prisutdelare i sin egen tävling.
Prinsen var bland annat imponerad över den täta racing med många häftiga omkörningar som bjöds. Finalen i Rotax Max gjorde extra stort intryck.
– Fighten i toppen liksom Mathilda Olssons uppkörning från 16:e till sjätte plats var imponerande.

Även promotorn Thomas Johansson var nöjd när han summerade den sjätte upplagan av Prins Carl Philips Racing Pokal.
– Jättelyckat, som vanligt vill jag säga och jag tycker att finalen i Rotax Max var bland det bästa vi haft. I KZ2 hade vi inte riktigt samma bredd, men mycket stark topp. Segrande Emil Skärås är en toppförare med europeiska mått mätt.

Kändisheatet, som avgjordes för tredje året i rad, blev också lyckat. Segrade i sin gokartcomeback gjorde flerfaldige svenske rallymästaren Mattias Adielsson i par med Stefan Radne. Fredrik Blomkvist och Christer Kvick, ordförande och vice ordförande i arrangörsklubben Lidköpings KK, blev tvåa före far och son Pantzar, Kenneth och Christoffer.

Prins Carl Philip, som vunnit de två första upplagorna av kändisracet – först individuellt och sedan i par med Per Wilander – fick den här gången nöja sig med femte plats. Även i år delade han kart med Wilander.
– Det känns bara att skriva in någon annan i vinnarlistan, försäkrade prinsen.
På frågan om han gav sig medvetet svävar han först lite på svaret, harklar sig lite och skrattar till. Sedan säger han med något allvarligare stämma:
– Absolut inte. Jag försökte köra så bra det gick, men jag fick inte tillräckligt bra tid i kvalet. Sedan var det lite stök och bök som det brukar vara, men jag tycker att det gick helt okey förutom det.

Prins Carl Philips Racing Pokal avgörs i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, Kungliga Automobil Klubben (KAK), Lidköpings KK och officiella klädpartnern Berkeley. Alla fanns representerade på Lidköpings Motorstadion.
Från SBF fanns bland annat nye ordföranden Lars Pettersson på plats.
Lidköpings KK hade dessutom bjudit in lokala politiker till tävlingen på klubbens fantastiska anläggning. Riksdagens talman, socialdemokraten Urban Ahlin, bördig från Mariestad, var en annan gäst som med stort intresse följde tävlingarna.

Logga in