Bra resultat av Rasmus Lindh i VM

Nu i helgen avgjordes VM i karting i Bahrain. På plats för att kolla på tävlingen var F1-föraren Daniel Riccardo som har gett sitt namn åt teamet.

Helgens VM-tävling på Bahrain International Kart Circuit var Rasmus andra lopp som senior i den nya klassen OK som han nu kör i av åldersmässiga skäl. I klassen kör förare upp till 25 år.

Rasmus var snabb i samtliga kvalheat med en tredjeplacing som bästa resultat. De sammantagna placeringarna i kvalheaten resulterade i en femte startplats i förfinalen. Förfinalen blev en lite stökig historia där Rasmus slutade på sextonde plats vilket gav en fjortonde startplats i finalen.

I finalen blev det trångt på första varvet vilket gjorde att Rasmus tappade 8 placeringar.

– Jag gjorde en bra start i finalen men blev avknuffad på första varvet men jag lyckades arbeta mig upp i fältet till en trettonde plats. Jag är verkligen glad för all support som jag fick från mitt team och min mekaniker Fredrik Wallberg! Och det var fantastiskt att ha Daniel Ricciardo i teamet som support hela dagen!, sa Rasmus direkt efter loppet.

Daniel Ricciardo som var på plats under helgen sammanfattade tävlingen så här;
– Vilken fantastisk final! Grymt att se killarna vara med i toppen i VM-finalen. Det var väldigt kul att få vara med och heja fram dom.

Håll er gärna uppdaterade på vad som händer i Rasmus Lindhs karriär inför nästa år på http://rasmuslindhracing.com/index.html

Logga in