Till vänster kartläsare Mattias Lönn och Patrik Sandell efter målgången i Västerås.

Dramatik i Midnattssolsrallyt

Dramatisk seger för Sandell:

Kenneth Bäcklund hade ett betryggande försprång inför den tredje och avslutande etappen i KAK Midnattssolsrallyt. Men Patrik Sandell i KAK-Porschen tog upp jakten och bjöd på en riktigt dramatisk avslutning.

-Vi satsade även om det såg hopplöst ut, säger Sandell som säkrade segern först på den sista sträckan.

När två av de tre etapperna i KAK Midnattssolsrallyt var klara hade Kenneth Bäcklund, Vara MK, en betryggande ledning på 38,5 sekunder till tvåan Mats Myrsell, SMK Hedemora, och 43,1 sekunder tillgodo på trean Patrik Sandell, Jämtlands MK.

Sandell, som blev juniorvärldsmästare i rally 2006, hade andra planer.

-Det såg hopplöst ut på pappret. Men jag ville inte ge upp utan strid och satsade allt.

På de första fyra av de sex specialsträckorna, som gick i samband med tävlingen Slottssprinten, arrangerad av Katrineholms MK, visade Sandell att han menade allvar och knappade in ordentligt på försprånget till Bäcklund.

När den femte sträckan var avklarad låg Sandell bara 9,3 sekunder efter, och det var bäddat för en dramatisk avslutning. Sandell fick till en riktigt bra tid och när Bäcklund startade som siste man var stämningen riktigt hög på Rocklunda. Hans tid var 5,8 sekunder långsammare, vilket hade räckt till seger för Bäcklund, om han inte hade tjuvstartat och fått tio sekunders tidstillägg vilket gjorde att Sandell segrade.

-Midnattssolsrallyt är en prestigefylld tävling och jag är oerhört glad över segern, säger Sandell.

I Regularity, klassen där sträckorna ska köras på en idealtid på en tiondel sekund när, bjöds det också på dramatik i toppen. Inför sista dagen såg det som om norrmannen Anders Gröttum hade kopplat greppet, det blev istället Peter Carlsson, SMK Nyköping som plockade hem segern före Gröttum och trean Kjell Gudim, Norge.

Slutresultat Historic:

1) Patrik Sandell, Jämtlands MK, Porsche 911. Tid: 1.47.09,5

2) Kenneth Bäcklund, Vara MK, Ford Escort. +6,5 s

3) Mats Myrsell, SMK Hedemora, Porsche 911. +1.03,4

 

Slutresultat Regularity:

1) Peter Carlsson, SMK Nyköping, Saab 96 V4 205,4 p

2) Anders Gröttum (N), NAF Motorsport, Opel Ascona 207,9 p

3) Kjell Gudim (N) KNA, VW 1303, 217,9 p

Logga in