Edvin Hellsten i toppstrid i finalen av V8 Thunder Cars 2017

Edvin Hellsten, 20 år från Göteborg, utmanade eliten på allvar och körde så hårt att det brann i SM-finalen av V8 Thunder Cars på Mantorp Park.

Med en pallplats i bagaget från förra deltävlingen fanns inget annat i sikte för Nova Racing än att fortsätta utmana toppskiktet. Edvin följde planen och presterade sitt bästa kval någonsin i år genom att noteras för tredje bästa tid i resultatlistan.

– Äntligen fick vi till kvalet vilket har varit vår pinande akilleshäl i år. Däckstrategin är såklart avgörande i slutet av säsongen och vi spelade våra kort rätt vilket känns otroligt gött, säger Edvin Hellsten.
Race 1 inleddes starkt men efter att ha halkat ner till fjärdeplats brann chanserna, för Edvin att ta sig i mål, bokstavligt talat upp. Branden, orsakad av ett mekaniskt haveri, släcktes snabbt och mekanikerna fick Camaron klar till start i säsongens sista race. Edvin flög fram från tredje startruta och körde om årets V8TC-mästare, Mattias Lindberg, i första kurvan.

– Jag körde för en ny pallplats och vi stressade konkurrenterna ordentligt. Tyvärr fick jag sladd och tappade bilen i Pariskurvan och därmed sumpades chanserna för pallen, säger Edvin.
En riktig racer ger inte upp och Edvin jagade som då, snabbaste förare på banan, ikapp och körde om en bil innan målflaggan skar genom luften och Nova Racing tecknades för en fin fjärdeplats. Publiken bjöds avslutningsvis på däcksrök i mängder och teamet kan nu blicka tillbaka på en framgångsrik debutsäsong i svenska mästerskapet av V8 Thunder Cars 2017.

Läs mer här.

Logga in