Fyra svenska rekord i succépremiär för Jonas Fors

Jonas Fors är den yngste svensken med bäst kval och raceresultat i ARCA Racing Series och efter helgens Shore Lunch 200 har han även flest starter på ovalbanor i USA efter helgens succépremiär. 

Indianapolis, Shore Lunch 200 flyttades på grund av stormen Gordon från 7:e September till 6:e Oktober och var inte den här helgen helt regnbefriad. Efter testet och kvalificeringen kom störtskurarna och racet försenades med två timmar innan man torkat upp banan. Med en 20:e kvalplats och en 19:e plats i mål var Fors inte bara snabbast av de äldre stålbilarna utan också bäste svensk i ARCA någonsin.

– Det känns fantastiskt, helt otroligt. Vi var snabbast av de teamen vi tävlar mot i serien och vi gjorde verkligen vårt jobb ikväll. Det här är den bästa tänkbara premiären i ARCA och jag kunde aldrig drömma om att vi skulle vara såhär snabba. Jag är så tacksam för att Consale och Kimmel Racing har givit mig den här möjligheten att växa och vi ser verkligen fram emot vad framtiden har att ge, säger Jonas.

Med knappt ett år i USA har Jonas Fors tagit sig från den amerikanska gräsroten i racing till ARCA Racing Series, tre steg under världens näst största racingserie, NASCAR Monster Cup Series.

”Det har gått så fort fram så jag har knappt hängt med själv och utvecklingen av mig som förare har varit explosionsartad. Jag älskar sporten och är så otroligt motiverad just nu, att påbörja min ARCA-karriär såhär och avsluta säsongen känns helt underbart”

Jonas Fors Sveriges enda representant i Nascar i USA och har sedan premiären hösten 2017 klättrat fyra dimensioner till ARCA Racing Series. Satsningen är understödd av en rad mindre svenska företag och den amerikanska varuhuskedjan Menards som låter partners till Jonas Fors sätta sina varor i deras hyllor i 300 varuhus i USA. Vid sidan om Jonas Fors står en rad mentorer från sporten och näringslivet, Kungliga Automobilklubben och Svensk-Amerikanska Handelskammaren. Jonas Fors följs lättast på Instagram (Forsinracing),  Facebook (Jonas Fors: Fors in Racing) eller via  www.jonasfors.com

Logga in