2017 FIA Formula 2 Round 10. Circuito de Jerez, Jerez, Spain. Friday 6 October 2017. Gustav Malja (SWE, Racing Engineering). Photo: Zak Mauger/FIA Formula 2. ref: Digital Image _56I5271

Gustav Malja redo för formel 2-final i Abu Dahbi

I helgen når Formel 1-säsongen 2017 sitt slut med årets sista deltävling i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Samtidigt avslutas även supportklassen Formel 2, där Gustav Malja nu hoppas kunna sätta punkt – eller allra helst utropstecken – med en poänggivande insats på hypermoderna Yas Marina Circuit.

– Jag ser fram emot finalen, säger Gustav Malja. Banan i Abu Dhabi är väldigt omväxlande och kul att köra. Jag har förberett mig väldigt mycket för den här helgen och har stora förhoppningar. Målet är till att börja med att göra ett bra kval på fredag och sedan försöka ta så många poäng som möjligt i båda racen.

Senast Malja och hans rivaler var i hetluften var i början av oktober, då fältet tog Jerez-banan i södra Spanien i besittning. Sedan dess har F2-motorerna vilat, men nu är det alltså dags att bryta tystnaden och återuppta kampen en sista gång i år.

– Det har varit långa mellanrum mellan loppen under slutet av säsongen, men jag känner mig redo och fokuserad, avslutar Malja. Jag vill verkligen avsluta på topp. Det här blir tredje året i rad som jag tävlar i Abu Dhabi, och dessutom har vi haft mycket tester där. Jag kan banan och hoppas att vi får anledning att fira en bra säsongsfinal på söndag kväll.

Precis som vanligt ska två race köras under helgen; ett över 31 varv på lördag, och ett kortare sprintrace (22 varv) på söndag. Det inledande loppet körs under strålkastarbelysning på kvällen lokal arabisk tid. Båda racen sänds live på Viasat Motor.

Gustav Malja ligger inför finalen på 13:e plats i förarmästerskapet, med en pallplats på gatorna i Monaco i början av säsongen som största framgång hittills.

 

TIDSSCHEMA
(svensk tid)

FIA F2 Championship – Rd. 11
Yas Marina Circuit (Abu Dhabi)

Fredag 24 november
Fri träning: 08.30
Kval: 16.00

Lördag 25 november
Race 1: 15.40 (31 varv)

Söndag 26 november
Race 2: 11.10 (22 varv)

TV-TIDER

Race 1 (lördag)
LIVE, Viasat Motor, 15.35
REPRIS, Viasat Motor, 22.30

Race 2 (söndag)
LIVE, Viasat Motor, 11.05
REPRIS, Viasat Motor, 19.00

PRESSKONTAKT

Mattias Persson
e: mattias@motorsportpublication.se
t: 073-267 16 83

Logga in