Jacques Wallner mottog KAK:s Journalistpris 2015 på Solvalla den 11 september 2015

KAK:s Journalistpris år 2015 har tilldelas Jacques Wallner, som är redaktör för Dagens Nyheters klassiska avdelning DN Motor. Prisutdelningen skedde i samband med STCC på Solvalla.

 –          Vi är mycket glada över att kunna tilldela Jacques Wallner årets Journalistpris. Han har utvecklat en motorjournalistik som engagerar och tar ett helhetsgrepp kring frågor som rör mobiliteten. Hans nyfikenhet och fascination för teknik smittar av sig på läsarna, säger Anders Ydstedt som är ordförande i juryn för KAK:s Journalistpris.

–          Detta var inget jag förväntade mig, men det känns hedrande att mitt journalistiska arbete uppmärksammas på det här sättet, sade Jacques Wallner i samband med prisutdelningen.

–          Jag ser det som en av mina främsta uppgifter att försvara mobiliteten i alla dess former. Det måste finnas möjligheter för människor att välja det resesätt som passar dem bäst. Vi bor i ett glest befolkat land och bilen är helt nödvändig för många, även i storstadsregionerna. Bilarna blir allt säkrare och miljövänligare. Det är något som jag vill berätta om så att folk kan göra kloka val, kommenterade Jaques Wallner.

Journalistpris jury 2015

Lasse Svärd, Journalist Dagens Nyheter
Magnus Ehrenstråhle, f.d. VD Bilprovningen
Lars Jilmstad, f.d. Presschef
Bertil Moldén VD Bil Sweden
Cornilla von Plomgren, Miljö- och Kommunikationskonsult
KG Rickhamre, Journalist / Kommunikationskonsult, ledamot KAK:s styrelse Ordförande för juryn är Anders Ydstedt som är ordförande i KAK:s Expertråd.

Tidigare vinnare

2014 Lasse Holmström, Sydsvenskan

2013 Daniel Frodin, Teknikens Värld

2012 Marianne Sterner, Vi Bilägare

2011 Håkan Matson, Dagens Industri

2010 Jan-Erik Berggren, Expressen

2009 Jonas Fröberg, Svenska Dagbladet

2008 Lasse Swärd, Dagens Nyheter

Mer om priset och juryn finns på

https://old2020.kak.se/journalistpriset.html

Fakta om KAK:

Grundades 1903 och är Sveriges äldsta motororganisation.
Verksamheten vilar på tre ben: Ansvarsfrågor i bil och trafik, Motorsport och Sociala klubbaktiviteter. Klubbens syfte är att utveckla och fördjupa medlemmarnas bilintresse.

Logga in