KAK-föraren Edvin Hellsten klar för start i V8 Thunder Cars 2018

Edvin Hellsten, 20 år från Göteborg, fick spruta bubbel från podiet under sin rookie-säsong i V8 Thunder Cars. Han siktar, tillsammans med sitt team Nova Racing, på att plocka fler pallplatser och utmana toppskiktet 2018! Edvin Hellsten, 20 år från Göteborg, fick spruta bubbel från podiet under sin rookie-säsong i V8 Thunder Cars. Han siktar, tillsammans med sitt team Nova Racing, på att plocka fler pallplatser och utmana toppskiktet 2018!

Göteborgaren Edvin Hellsten gick in som rookie i racingklassen V8 Thunder Cars 2017. Utmaningarna var många, en ny bil med bakhjulsdrift, 450 hästkrafter och två SM-mästare bland konkurrenterna. Med den tuffa konkurrensen som måttstock har Edvin presterat över förväntan och utvecklingskurvan pekade fortfarande uppåt efter att ha korsat mållinjen i årets final.

– Det här har varit mitt mest utvecklande år som racingförare. Jag har njutit av varje sekund i bilen och är nöjd med mina framsteg, från första testet, till finalen på Mantorp Park, säger Edvin Hellsten

Nu blickar Edvin framåt och ser fram emot en ny och full säsong i V8 Thunder Cars 2018. Kalendern är presenterad och det står klart att fem av de totalt sex deltävlingarna körs tillsammans med STCC och den sjätte går i grannlandet Finland.

– Jag är glad att kunna presentera vår satsning för kommande säsong med Edvin som förare i bilen. Arrangörerna har jobbat hårt och skapat bra förutsättningar för att publiken skall få uppleva spektakulär racing. Nova Racing kommer stå väl förberedda för att ge allt på premiären i maj, säger Axel Hellsten, teamchef för Nova Racing.

Förväntningarna är som alltid höga på vad som kommer hända när lamporna släcks på Ring Knutstorp. Edvin vet vad som gäller och har redan sitt mål uppsatt.

– Jag är redo för en ny säsong med Camaron och mitt mål är att spruta ned mina konkurrenter med så mycket bubbel jag kan få tag i, säger Edvin Hellsten.

Kalender V8 Thunder Cars 2018

4-5 maj Ring Knutstorp

16-17 juni Anderstorp

7-8 juli Västkustloppet, Falkenberg

18-19 augusti Kanonloppet, Karlskoga

1-2 september Ahvenisto, Finland

21-22 september Final, Mantorp Park

Mer om Nova Racing 

Nova Racing grundades som racingteam år 2013 av Axel Hellsten i Göteborg. Deltagandet i bilracingklassen och mästerskapet, JTCC Clio Cup, var en framgångsrik första säsong med slutresultat som 4:a i JSM. Följt av tre säsonger i standardbilsklassen, VolvoCupen, tävlandes med Volvo 850, stod Nova Racing som mästare i klassen 2016. Debutsäsongen i V8 Thunder Cars 2017 överträffade förväntningarna och teamet kommer utmana i klassen även 2018. För mer information besök hemsidan www.nova-racing.se

Mer om V8 Thunder Car

V8 Thunder Cars är en racingklass med sina rötter i amerikanska racingtraditioner – det handlar om muskler under huven och tät racing. För att hålla ned driftkostnaderna och skapa sportsligt rättvisa förhållanden används enhetschassin och enhetsmotorer. Deltagarna kan välja mellan tre olika karosser, Ford Mustang, Chevrolet Camaro och Dodge Challenger. V8 Thunder Cars har i sin nuvarande form existerat sedan 1987. Racingklassen fick SM-status 2013 och från och med 2017 ingår V8 Thunder Cars i NEZ-mästerskapet (North European Zone), ett internationellt mästerskap med deltagare från fem länder, Sverige, Finland, Norge, Estland och Lettland. Mästerskapet består av fyra deltävlingar varav två ingår i SM-serien. För mer information gå in på hemsidan.

Kontakt: Axel Hellsten | +46707558161 | axel@nova-racing.se | www.nova-racing.se Kontakt: Axel Hellsten | +46707558161 | axel@nova-racing.se | www.nova-racing.se

Logga in