KAK i samarbete med TTA – Elitserien i Racing

Kontraktet mellan KAK och TTA – Elitserien i Racing sträcker sig över tre år där KAK kommer vara en aktiv del i mästerskapet med fokus på främjandet av unga racingtalanger.

KAK har sedan flera år utvärderat olika alternativ för hur Klubben ska kunna synas bättre i racingsammanhang. Klubben finns väl representerat i rally sedan tidigare med Midnattssolsrallyt och engagemanget i Svenska Rallyt. Genom att arbeta tillsammans med TTA ges en mycket bra möjlighet att synas inom banracing och planen är att koppla delar av ungdomsverksamheten till den som TTA planerar.

KAK har fått vad som bedöms vara ett bra erbjudande som gynnar Klubbens närvaro inom racing. Inom KAK finns över 260 licensierade förare som tävlar i många olika discipliner och serier och självklart på olika nivåer. Flera av dem tävlar också i samband med STCC. Det viktigt att påpeka att Klubben stödjer sina förare på samma sätt oavsett i vilken serie de tävlar.

TTA-kalendern 2012
12 maj, Karlskoga
2 juni, Anderstorp
16 juni, Göteborg
7 juli, Falkenberg
18 augusti, Karlskoga
1 september, Anderstorp
15 september, Tierp Arena
29 september, Göteborg

Om TTA Elitserien i racing

Fyra supportklasser tävlar tillsammans med huvudklassen TTA i Elitserien i Racing 2012 med allt från långlopp med förarbyte i Swedish GT till ultrasnabb juniorracing i Radical.

I Radical tävlar man med lätta enhetsbilar på strax under 600 kilo som drivs av en 210-hästars motor från Suzuki. Klassen är öppen för ungdomar ända ned till året de fyller 16 år. Klassen är en av Sveriges absolut snabbaste racingklasser som erbjuder extremt snabb och hård racing.

Swedish GT är en serie GT-bilar på cirka 500 hästkrafter som Audi R8, BMW Z4, Ferrari 458, Porsche 911 och många fler modeller. Mästerskapet är uppdelat i tre olika klasser bland annat beroende på hästkraftantal. Förarna tävlar i par under tävlingar på 60 minuter där förarbyte är obligatoriskt under depåstopp.

I Trofeo Abarth Sweden tävlar man med specialpreparerade Abarth 500-bilar. Klassen erbjuder stenhård juniorracing på lika villkor i små och snabba Abarth-bilar som väger 970 kilo och som drivs av en turbomotor på 1.4 liter på 190 hästkrafter.

I Carrera – GT Cup tävlar man med Porsche 911 GT3 Cup-bilar till och med årsmodell 2012.

Samtliga klasser i TTA – Elitserien i Racing kör en tävling per helg som ger en segrare. Längden på tävlingarna är samma för alla, 40 minuter, utom Abarth, 25 minuter, och Swedish GT som kör 60 minuter med obligatoriskt förarbyte då teamen tävlar med förarpar i varje bil.

Både kval och tävlingar körs på lördagen då fredagen enbart innehåller tester. Detta är för att ge publik på plats all action på en och samma dag. Kval körs på lördag förmiddag över 20 minuter där snabbaste tid ger pole position för tävlingen.

Serien kommer sändas i TV.

För mer information, besök www.tv10.se och www.viasat.se.

TV10

Lördag – Tävlingshelg
15.05 – LIVE
Viasat Motor

Tisdag – Efter tävlingshelg
19.00 – Trofeo Abarth
19.30 – Radical
20.15 – Carrera – GT Cup
21.00 – TTA
22.00 – Swedish GT

För mer information om TTA se www.ttagroup.se

Logga in