KAK och STCC inleder juniorsamarbete – KAK Junior Development Programme

Det treåriga samarbetet, KAK Junior Development Programme, som inleds med årets säsong innebär att samtliga juniorförare i Clio Cup JTCC och Formel Renault 1.6 får möjlighet att ta del av bland annat utbildningsinsatser som görs i samband med tävlingarna. Dessutom erbjuds segrarna i respektive mästerskap samt ytterligare fyra nominerade förare testmöjligheter i en Porsche Carrera Cup-bil under hösten.

– KAK vill medverka till svensk motorsports utveckling och ge unga talanger möjlighet att bygga vidare på sina karriärer, säger Thomas Hedberg, ordförande KAK Motorsport. Med vår långa tradition inom motorsport vill vi på vårt sätt hjälpa juniorer inom racing. Att bygga långsiktiga relationer med sponsorer, utveckla mediaarbetet och den egna marknadsföringen är oerhört viktiga beståndsdelar i arbetet att bli professionell racerförare och där kan vi bidra till bra utbildningsinsatser.

Clio Cup lanserades som mästerskap av STCC under fjolåret och serien lockade många duktiga deltagare som bjöd på underhållande racing, i år växer klassen till cirka 20 deltagare. I höstas var det dags igen. Sverige har saknat en bra formelbilsserie och STCC lanserade Formel Renault 1.6. Introduktionen har mötts av ett stort intresse och Thomas Johansson, ansvarig för STCC:s Renault-klasser räknar med att minst tretton bilar står på startlinjen när premiären körs på Ring Knutstorp den 3-4 maj.

– STCC har med Clio Cup och Formel Renault 1.6 målmedvetet byggt upp en plattform för unga racerförare att kunna utveckla sina karriärer ifrån, säger Thomas Johansson, ansvarig för STCC:s Renault-klasser. Att vi nu får till det här fina samarbetet med KAK innebär att vi ytterligare överbryggar steget mellan våra instegsklasser och de stora klasserna, något som är viktigt för återväxten inom eliten.

Logga in