Rasmus Lindh, mitten, tillsammans med Lars Olsson, t.v., och Thomas Lindskog från KAK Västra.

KAK Performance Prize till Rasmus Lindh

KAK Performance Prize, som KAK Västra delar ut, tilldelas i år den framgångsrike KAK-föraren Rasmus Lindh. Stort grattis!

2018 blev Rasmus Lindh totaltvå i sin debutsäsong i klassen USF2000. Hans första säsong i en formelbil. Men historien började i Kullavik 2007 när Rasmus var 6 år gammal.

Efter att ha testat att köra karting hemma på gården i Kullavik gjorde Rasmus sin första runda på kartingbanan i Torslanda 2007 och 2008 körde han sin första tävling. Ganska snart visade det sig att Rasmus körde ifrån de flesta av sina motståndare så familjen Lindh började titta på andra kartingserier utanför Sveriges gränser. Valet föll på Spanien där det fanns en klass som passade Rasmus. En spansk licens ordnades och Rasmus startade sitt första lopp i Spanien 2009 med en andraplats som resultat i sitt debutlopp.

Han gick vidare och körde även Winter Cup i USA där han tog hem titeln 2011. Spanien byttes mot Italien och som fabriksförare för Praga Racing. Ett antal vinster och pallplatser senare värvades han till Formel 1-stjärna Daniel Riccardos stall Riccardo Kart inför säsongen 2015. Rasmus blev 10:a i VM och Svensk Mästare 2016 med Riccardo Kart innan han gick vidare till Fusion Racing. 2017 tog han sitt bästa resultat i VM med en femteplats.

2018 gjorde Rasmus Lindh debut i den amerikanska serien USF2000 med Pabst Racing som körs ihop med IndyCar. Rasmus imponerade stort och tog inte mindre än 5 pallplatser, fyra pole position, fyra fastest lap och två banrekord under sin debutsäsong. Han slutade på en mycket fin andra plats i mästerskapet efter Kyle Kirkwood som gjorde sin fjärde säsong i serien.

Redan 2009 blev Rasmus medlem i Kungliga Automobil Klubben och har sedan dess representerat klubben på sina tävlingar runt om i världen. Den 12 december tar han emot KAK Performance Prize som består av ett stipendium på 10.000 kr och en statyett.

Flera stall fick upp ögonen för Rasmus under 2018 som redan varit över i USA och testat nästa steg som är ProMazda med mycket bra resultat. Förhandlingar pågår men mycket talar för att han kör Pro Mazda i USA nästa år.

 

Logga in