KAK rekryterar sin nya GS från IT-branschen

Therese Nyberg efterträder Niklas Nyström som generalsekreterare för Kungliga Automobil Klubben. Det blir den första kvinnliga generalsekreteraren i klubbens över 110-åriga historia. Som meddelades på årsmötet 2014 önskade Niklas Nyström lämna posten som GS och styrelsen har nu rekryterat Therese Nyberg.

 

Therese har arbetat som bolagsjurist inom IT branschen i flera år efter sin jur. kand. examen. 2003 gick hon över till den operativa verksamheten och har sedan dess innehaft olika chefsposter inom Oracle.

 

– Jag är stolt över att ha fått förtroendet att bygga vidare på det unika arv som finns inom KAK. Med mina erfarenheter hoppas jag bidra med lite nya perspektiv och moderniseringar, samtidigt som vi fortsätter tillvarata det goda arbete som görs och den stolta tradition KAK bär på.

 

– Jag vill göra KAK mer synligt i samhället och öka kontakterna med näringslivet, samtidigt som vi fortsätter att fokusera på våra medlemmars intressen och behov relaterat till våra tre fokusområden, säger Therese.

 

– Styrelsen är väldigt glad att Therese har accepterat tjänsten som generalsekreterare och vi tror att hon har den kompetens som krävs för att fortsätta vidareutveckla klubben säger KAK:s ordförande Peter Wallenberg Jr.

– Jag vill önska Therese välkommen och önskar henne lycka till med sitt framtida arbete, samtidigt som jag vill framföra styrelsens och KAK:s stora tack till vår avgående GS Niklas Nyström för hans gedigna insatser för klubben och önskar honom all lycka när han nu lämnar över på KAK.

Logga in