Marcus Ericssonfirar segern i Europas Grand Prix GP2 i Valencia

KAK ungdomar i täten

Joakim Forsell, 21 från Täby, jobbar med den egna racingfirman och som mekaniker på Scania. Joakim blev MKR mästare år 2005 i en enhetsklass i kartracing. 2010 har han tagit flera fina segrar i JTCC och ligger i år bäst till för att bli svensk juniormästare i racing. Drömmen är att kunna försörja sig på racing.

Gustav Rickhamre, 19. Stockholmaren som tillbringat större delen av sin ungdom på kartingbanor runt om i landsorten och Europa. 2009 fick han sitt definitiva genombrott när han vann dubbelt och blev mästare i både Reanult Junior Cup och SSK. I år har han debuterat för Mattias Ekströms JTCC/STCC team.

Marcus Ericsson, 20. Vår unga världsstjärna från Kumla som faktiskt inte är äldre än 20 år. Men vad han har hunnit med. Svensk mästare i kartracing, ICA Junior 2005, Formel BMW mästare i UK 2007, Formel 3 mästare i Japan 2009. Och i år 2010 den förste svensk någonsin att vinna ett GP2 lopp, nämligen Europas Grand Prix. Siktet är inställt på Formel 1 och vi i klubben liksom övriga motorsportsverige håller andan.

Philip Forsman, 21. Flerfaldig svensk och nordisk mästare i olika kartklasser. Philip är uppväxt i Segeltorp i Huddinge med motorsport som en naturlig del av livet. Han har även provat olika formelklasser. Under hösten 2010 stod det klart att denna talangfulle förare nu fått en plats i Porsche Carrera teamet West Coast Racing. Philip strävar efter fler mästerskap även i bil.

Felix Rosenquist, 19. Värnamograbben som har blivit Malmöit. Kartracing i botten och därefter en osannolik segersvit i internationell Formel Renault 2.0. Asiatisk mästare 2007, svensk mästare 2009 och nordisk mästare 2009. Som lök på laxen flera segrar under debutåret 2010 i det tyska Formel 3 mästerskapet.

Timmy Hansen, 18. Västgöten från Götene som är en av Sveriges mest lovande racerförare. Timmy har sporten i blodet och blev svensk mästare i karting 2008. I år fick han ett internationellt genombrott med bronset i det tuffa europeiska Formel BMW mästerskapet. Målet är att segra i allt han gör.

Logga in