KAK ungdomar till TTA:s Junior program

På söndag är det testdag inom ramen för TTA Junior Program där ett antal racingförare kommer att få testa TTA-bil på Karlskoga Motorstadion.
Förarna kommer främst från supportklasserna till årets TTA – Elitserien i Racing där samtliga mästare är representerade samt en förare extra per klass. I tillägg har KAK, som en del i samarbetet med TTA, fått möjlighet utse tre förare.
Racing-teamen Volvo Polestar Racing, Flash Engineering, WestCoast Racing och Brovallen Design kommer att vara på plats med TTA-bilar, TTA-förare och ingenjörer som ska guida och vägleda förarna ur TTA Junior Program under testdagen. Regerande TTA- mästaren Fredrik Ekblom och tillika innehavare av KAK:s vandringspris samt fyrfaldiga SM-mästaren Richard Göransson kommer bland annat att vara på plats. Under dagen får förarna genomgå ett gediget program där själva körningen bara är en del. De kommer även noggrant att få gå igenom körningen med TTA-stallens ingenjörer, träffa TTA-förarna samt stallcheferna.
Även Trofeo Abarth och Radical-organisationerna kommer att finnas på plats för den ännu yngre generationen av förare. Här kommer nio förare från gokart-SM att få prova på instegsklasserna till TTA – Elitserien i Racing.

En särskild kommitté inom KAK Motorsport, som bestått av två förare samt en teamägare har gjort urvalet bland KAK:s Elitförare och bland annat genomfört intervjuer som underlag för beslut att bjuda in tre aktiva unga klubbmedlemmar till en denna ”prova på dag” i TTA.
KAK har utsett Timmy Hansen (född – 92), Oscar Palm (född -91) och Gustav Rickhamre (född -91) att deltaga denna dag.  Glädjande är att TTA beslutat att KAK:s Philip Forsman, som vann SM i gokartklassen KZ2, med sin ålder och racing-erfarenhet, kommer att få testa TTA-bil istället för Abarth och Radical.

”Det finns flera unga KAK förare som vi är stolta över med etablerade karriärer som inte varit aktuella eftersom det inte är en test för en förarstol utan en prova-på dag inom TTA:s juniorprogram. Förhoppningsvis skall detta sporra både de nu utvalda samt våra andra unga KAK förare inför framtiden där vi hoppas kunna återkomma med liknande erbjudanden framöver” säger Thomas Hedberg, ordförande KAK Motorsport.

Testet körs på söndag den sjunde oktober.

För mer information om TTA junior Program www.ttagroup.se

Logga in