KAK utvecklar Midnattssolsrallyt tillsammans med Svenska Rallyt AB

ÅR 2006 återuppstod det klassiska KAK Midnattssolsrallyt, då som tävling för historiska bilar. Sedan dess har klassikern avgjorts varje år och intresset från både tävlande och publik har varit mycket stort. 2013 kommer Midnattssolsrallyt att arrangeras av Svenska Rallyt och med Per Carlsson som projektledare.

– Vårt samarbete med Svenska Rallyt är ett viktigt steg på vägen då vi vill utveckla Midnattssolsrallyt till ett internationellt evenemang inom historiskt rally, säger Philip von Mecklenburg, rallyansvarig styrelseledamot i KAK:s styrelse.

Per Carlsson, projektledare och ansvarig organisatör för tävlingen de sju senaste åren, ser positivt på den förändring det innebär med Svenska Rallyts medverkan.
– Att arbeta tillsammans med Svenska Rallyts VM-erfarna organisation kommer att bli ett lyft både för mig och för tävlingen. Målet är givetvis att med nytänkande ta Midnattssolsrallyt till en ny dimension, säger Carlsson.

Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB säger:
– Det finns enorma utvecklingsmöjligheter kring Midnattssolsrallyt som evenemang. Utan större marknadsföring är tävlingen, sett till publikintresset, redan Sveriges största motorsportevenemang sommartid.

Tävlingsdagar för Midnattssolsrallyt 2013 blir 17 – 20 juli (obs korrigerat fr 12-15 juni) och tävlingen kommer troligtvis att avgöras i anrika rallytrakter i Värmland, Dalarna och Örebro Län. Huvudort är ännu inte utsedd.

Logga in