KAK:s Felix Rosenquist skrällde i Formel 3

Första svensken någonsin som vunnit klassiska Formel 3 Masters i Holland

Felix har under säsongen tagit ett par pallar för sitt stall tyska teamet Mücke Motorsport. I storloppet Formel 3 masters på Zandvoort spikade han förstaplatsen! Vi hoppas på fler segrar och ser fram mot vad KAK:s duktige chaufför kan göra i Formel 3 VM i Macau GP i slutet av säsongen.

GP2 fenomenet Marcus Ericsson har drabbats av mycket otur. Men i andra GP2-loppet på Belgiska SPA knäppte han till med tävlingens snabbaste varv. En bra demonstration utanför pallen att farten och kompetensen finns där. Håll i Macke, vi hejar på dig!

I tysthet har KAKs underbarn, Robert Helling från Jönköping seglat upp som serieledare i STCCs supportklass Radical. En grymt snabb och asfaltsnära klass med rörram som körs i hela Europa. I STCCs tävling på danska Jyllands ring infriade denne favorit som har varit med i gokarttoppen sedan han var 10 år, förväntningarna och tog en solklar seger och är seriefavorit.

KAK:s Timmy Hansen tog sin första seger i juli i europeiska Formel Renult serien på Hungaroring i Ungern. Timmy stack från pole på och behöll den position till målflagg. Starkt av en förare som också firat triumfer i europeiska Formel BMW och ytterligare en seger i år på Red Bull Ring i Formel Renault 2,0 ALPS-cup.

Här hemma kör Mikael Bender sin första säsong för KAK i Porsche GT3 Challenge. Senioren leder både Porsche Challenge och Porsche Endurance serien. I den senare debuterade KAK:s Gustav Rickhamre i Raceweek på Kinnekulle ring med att fyra av tävlingens snabbaste varv i serien med full tank.

Fredrik Lestrup har inte lyckats följa upp segersuccen i MINI på Sachsenring i Tyskland, men väl tagit ledningen i Swedish GT Series i SRL, som ju tillsammans med fyra ledande team i STCC bildar nya utmanarligan TTA, säsongen 2012

Camilla Englund

Logga in