KAK:s förare Jonas Fors redo för Nascar K&N Pro Series West

– Det känns sagolikt, det är en möjlighet du bara får en gång i karriären, säger Jonas.

Boise, Idaho. Efter en tredje och åttondeplats för Jonas Fors i finaltävlingen i Late model racet NAPA Big 5, Jeff Russel R2R 85 öppnar teamet Patriot Motorsports Group för en fortsättning i Nascar K&N Pro Series West.

– Jonas anpassade sig väldigt snabbt till ovalracing, han lyssnade med spänd uppmärksamhet till coachningen och tillämpade den nästan omedelbart, säger teamchefen Kent Smith. Han kunde slå till med snabba varvtider redan från början och letade hela tiden efter mer och mer fart. De som tittade på – många av dem mycket erfarna – var positivt överraskade med hans varvtider.

Den 7:e oktober tävlar han återigen i Late models i Idaho under tiden han väntar på godkännande av läkarundersökningen som krävs för uppklassningen av licensen. Klarar han den och får referenserna godkända står dörren på vid gavel till Nascar K&N Pro Series.

– Planen är att jag kommer köra avslutningen av säsongen i Nascar K&N Pro Series, både den 14:e oktober i Sacramento och den 4:e November i Bakersfield, båda i Kalifornien, säger Jonas. Men först värmer vi upp med Late models i Idaho där jag kommer bo hos teamet. Teamet och jag är redan nu helt inställda på att licensen kommer hinna klassas upp i tid och vi är helt förberedda på att jag kommer stå på startplattan den 14:e oktober, säger Jonas.

Nascar K&N Pro Series West är en regional farmarserie för de nationella Nascar-teamen som drar till sig mellan 10 000-20 000 åskådare per race i västra USA och TV-sänds nationellt för upp till 200 000 TV-tittare.

– Det känns sagolikt, det är en möjlighet du bara får en gång i karriären, säger Jonas. Det här är ett otroligt stort steg och det kunde inte komma mer lägligt för mig. Patriot Motorsports Group ger mig chansen att växa in i den amerikanska motorsporten och kunna göra mig ett namn där, jag är så tacksam för förtroendet från teamet och mina sponsorer.

– Jonas engagemang för att lyssna och lära, och att alltid kämpa framåt, imponerade mig lika mycket som hans varvtider, säger Kent Smith. Vi skulle gärna vilja att Jonas kommer tillbaka – förhoppningsvis den här hösten, så han kan förbereda sig för en full insats 2018.

Bilder: Tyler’s Takes

Logga in