KAK:s Joakim Darbom avslutar med pallplats i Trofeo Abarth

Framgångar för våra förare Joakím Darbom avslutade 2017 års säsong i det italienska Trofeo Abarth-mästerskapet med en andraplats vid helgens finaltävlingar på Mugello-banan i Toscana.

Darbom kvalade in som trea till det första av helgens två lopp, och tog sedan målflagg som tvåa strax bakom segrande Cosimo Barberini (Italien) i Race 1 – där det blev dubbelt svenskt på pallen med Robin Appelqvist som trea.

I det andra heatet – det sista för säsongen – tvingades Darbom dessvärre att bryta efter att ha kolliderat med en konkurrent som snurrade av precis framför den 21-årige Huddinge-föraren.

Joakim Darbom slutar, för andra året i rad, på andra plats totalt i Trofeo Abarth-tabellen. Guldet tillfaller Barberini.

– Det känns bra att få avsluta med en pallplats här i finalen, även om jag hade hoppats på mer i helgen, säger Joakim Darbom. Man vill alltid vinna, men vi hade inte farten för det den här gången och då är en andraplats ändå helt OK.

Darbom har under 2017 tagit sig upp överst på pallen två gånger, och har också hunnit med två separata gästspel i STCC på Anderstorp och i det italienska TCR-mästerskapet på Imola.

– Det har varit en säsong med både högt och lågt, men på det stora hela är jag ändå relativt nöjd, avslutar Darbom. Mitt mål var att vinna Trofeo Abarth-titeln, vilket jag inte lyckades med, så i det avseendet har det varit en personlig besvikelse. Det har varit för många tekniska problem och jag har fått bryta för många gånger för att kunna utmana om guldet på riktigt. Däremot har vi visat att vi faktiskt har farten för att vinna när saker och ting klaffar, och mina inhopp i STCC och TCR Italy har varit viktiga byggstenar inför framtiden.

Joakim Darbom Racing vill ta tillfället i akt att tacka samtliga sponsorer, vänner och supportrar för ett fortsatt gott samarbete under årets säsong. Arbetet inför 2018 pågår redan med full kraft.

Logga in