Kenny Bräck vinner Midnattssolsrallyt

Årets Midnattssolsrally gick av stapeln över tre tävlingsdagar med specialsträckor förlagda i Bergslagen, Roslagen respektive Sörmlandnärke. Mycket publik kom till lunch- och serviceuppehållen i Hällefors, Östhammar och Brevens Bruk och väldigt många hade även tagit sig ut på specialsträckorna. Västerås fungerade fantastiskt bra som centralt nav alla dagarna dit bilarna återkom varje kväll och publikaktiviteter genomfördes. Det centrala serviceområdet på Rocklunda höll VM-standard och där genomfördes även inledande och avslutande s k superstage sträckor inför en mycket stor publik.

Den förare som det talats mest om under tävlingen var nog racingföraren Kenny Bräck som tävlar för KAK. Hans framfart genom landskapet imponerade inte bara på den kunniga och mångtaliga publiken utan även på hans förarkollegor med Stig Blomquist och Björn Waldegård i spetsen. Underlaget och körningen med notläsning från co-drivern Emil Axelsson var nytt för Bräck, men han behärskade alla underlag och var snabbast på alla vägtyper under rallyt. Vid målet hade han ett försprång till tvåan Kenneth Bäcklund (Vara MK) med co-driver Bengt-Arne Gustafsson på hela 1 minut och 33 sekunder.

Regularityklassen vanns av gotländska teamet Patrick och Jan-Per Carlsson (MK Gutarne) före Per du Hane (KAK) med co-driver Oddvar Molan.

På bilden från lunchuppehållet i Östhammar under torsdagen ses Kenny Bräck längst till höger i samspråk med KAK:s ordförande Poker Wallenberg flankerad av Kenneth Bäcklund och Bengt-Arne Gustafsson. Längst till vänster Emil Axelsson.

Mer finns att läsa på www.midnattssolsrallyt.com.

Från rallyskogen hälsar

Niklas Nyström

Logga in