Från vänster: Thomas Hedberg (vice ordförande, KAK), David von Schinkel (ordförande i kommittén för Motorprinsens medalj), Prins Carl Philip, Mattias Ekström, Peter Wallenberg Jr , ordförande KAK, och Wilhelm Douglas, generalsekreterare, KAK.

Mattias Ekström, Thed Björk och Johan Kristoffersson belönas med Motorprinsens medalj

Racerförarna Mattias Ekström, Thed Björk och Johan Kristoffersson har belönats för sina insatser inom motorsporten med Motorprinsens medalj av Kungliga Automobil Klubben (KAK).

Mattias Ekström, född 1978 i Falun, uppvuxen i Snickarbo Avesta tävlar i rallycross och DTM. Han mottog medaljen av Prins Carl Philip under en ceremoni på Stockholms Slott. Ekström belönas för sina insatser under 2016.

Prins Carl Philip och Mattias Ekström

– Det känns fantastiskt roligt att bli uppmärksammad på det här sättet. Motorprinsens medalj är en av de finaste utmärkelser man kan få som racingförare och jag känner mig mycket hedrad, säger Ekström som nyligen klargjort att han kommer att satsa helhjärtat på rallycross inför kommande säsong,

Thed Björk, född 1980 i Örebro belönas för insatser 2015 då han bland anat vann Swedish Touring Car Championship, med Polestar Cyan Racing.

– Det känns jättebra, hedrande kul och jag skulle hemskt gärna varit på plats på plats för att ta emot utmärkelsen. Jag tackar jag så mycket den, säger Thed Björk.

Johan Kristoffersson, född 1988 belönas för insatser 2017, då han bland annat vann FIA World Rallycross Championship.

– Det känns jättekul och hedrande. Speciellt med tanke på de andra som fått det tidigare och de andra som får det i år, säger Johan Kristoffersson.

Björk och Kristoffersson befann sig utomlands vid ceremonin på Stockholms slott.

Fakta om Motorprinsens medalj

Instiftat 1975 och utdelas till tävlingsförare som gjort enastående insatser.

Läs mer om tidigare vinnare här.

Logga in