Lars Savander och Tom Damberg vann KAK Midnattssolsrallyt 2012 med sin Volvo 164, och de är laddade inför årets tävling. Se dem och resten av förareliten på de traditionella specialsträckorna i rallyskogarna eller på de nya lättillgängliga arenasträckorna

Midnattssolsrallyt, startlistan är klar

Nu närmar sig starten för årets KAK Midnattssolsrally och toppnamnen duggar tätt i startlistan, exempelvis förra årets vinnare Tom Damberg, Waxholms MK, som blev något av en publikfavorit med sin snabba Volvo 164:a.

-Bilen är ännu snabbare i år och vi är lika hungriga som 2012, men vi räknar med att slå ur underläge igen eftersom motståndet är riktigt hårt.

I år är tävlingen längre än tidigare år, med många nya och utslagsgivande specialsträckor, och dessutom ingår tre arenasträckor. Den första körs redan under onsdagskvällen på Kalvholmen i Karlstad. Torsdagens etapp avslutas med en sträcka i hamnen i Arvika, och på fredagseftermiddagen körs en sträcka med målgång i centrala Hagfors. De sträckorna gör att rallyt blir mer lättillgängligt för publiken. Förutom dessa sträckor har publiken även chans att titta närmare på ekipagen under lunchuppehållen i Arvika, Årjängs Travbana och i Lindesberg.

För aktuell startlista se www.midnattssolsrallyt.se.

KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av norra Europas, största rally för historiska tävlingsbilar, Appendix K. Bilarna ska vara byggda 1985 eller tidigare. KAK Midnattssolsrallyt kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. Sedan 2006 körs KAK Midnattssolsrallyt som en historisk tävling med två huvudklasser: Historic och Regularity.

KAK Midnattssolsrallyt körs den 17-20 juli 2013 med Karlstad som utgångspunkt. Rallyt startar med en specialsträcka i Karlstad den 17 juli. Den 18 juli körs åtta sträckor med uppehåll i Årjäng, den 19 juli körs sex sträckor med uppehåll i Arvika och den 20 juli körs sju sträckor i Närke/Bergslagen med uppehåll i Lindesberg innan rallyt avslutas med målgång och prisutdelning vid museet i Karlstad.

Tävlingen är på totalt 1360,3 kilometer varav 215,2 kilometer är specialsträckor.

I år fokuseras rallyt även på kvällsarrangemang som kommer äga rum i centrala Karlstad, Arvika och Hagfors. Där ramas tävlingen och de klassiska bilarna in i en festlig arenamiljö som kommer göra rallyt ännu mer publikvänligt och intressant för en större målgrupp.

Logga in