Prins Carl Philips Racing Pokal 


logga_prinsenspokalPrins Carl Philips Racing Pokal är ett pris som instiftades av Prins Carl Philip 2013. Priset avser att stödja svensk motorsportungdom och delades ut för första gången den 19 augusti samma år i samband med de kartingtävlingar som arrangerades på Lidköpings Motorstadion av Lidköpings Kartingklubb.

Prinsens Pokal, Foto: Daniel Ahlgren - STCC

Prinsens Pokal, Foto: Daniel Ahlgren – STCC

– Tävlingen är till för att hjälpa alla duktiga ungdomar vidare i deras racingkarriärer. Eftersom jag själv började med motorsport i relativt hög ålder förstår jag hur betydelsefullt det är att få möjlighet att börja träna och tävla redan som ung, säger Prins Carl Philip, som med sitt engagemang, och genom sin tävling, vill ge tillbaka och bidra till svensk motorsports fortsatta utveckling.

– Det är glädjande att så många unga talanger är engagerade i svensk motorsport. Det är helt avgörande för sportens framtid att vi kan attrahera fler att satsa på en karriär inom rally och racing. Vi är glada att KAK kan vara med och bidra till detta, säger KAK:s generalsekreterare, Wilhelm Douglas.

Logga in