Prins Bertil Memorial och Gärdesloppet – tack för i år!

Söndag 20 maj anordnade Kungliga Automobil Klubben (KAK) Prins Bertil Memorial och Gärdesloppet på Djurgården i Stockholm. Det var 1922 som KAK anordnade rundbanelopp för första gången på Gärdet i Stockholm och dagens Gärdeslopp är en hyllning till detta. Flera hundra fordon deltog och över 55 000 deltagare den gångna söndagen.

-Det vi ser här är en kulturskatt, vårt rullande kulturarv. Det är så härligt att se alla entusiaster som lägger ner miljontals timmar för att man ska kunna köra med sina bilar, sade Wilhelm Douglas, generalsekreterare, KAK.

Det var inte bara veteranbilar som fanns på plats. Även KAK:s specialbyggda lådbilar fanns att låna för de yngre förarna, 7 – 13 år. E-Drive bjöd på en spännande framtidsspaning med bilar, mc, mopeder och cyklar med eldrift. Här fanns chansen och provköra en av de elbilar som stod laddade.

-Bilen är en viktig del av det moderna samhället som har skapat förutsättningar för mycket av det välstånd som många tar för givet idag. Vi vill hylla bilen som den frihetsmaskin den är både i dåtiden, nutiden och framtiden avslutade Wilhelm Douglas.

Läs mer här.

 

Logga in