Prins Carl Philip och Otto Tjäder, KAK:s unge förare i Formel Renault 1.6. Foto: Jerker Johansson

Prins Carl Philip främjar unga kartingtalanger med STCC och KAK

– Det känns väldigt bra att kunna få bidra till svensk motorsport genom det här priset, säger Prins Carl Philip. Jag vet genom mina egna erfarenheter hur viktigt det är att få stöd i sin utveckling som racerförare och det är viktigt att kunna hjälpa unga talanger vidare i karriären.

Promotor och ansvarig för genomförandet av satsningen är Thomas Johansson, också ansvarig för tävlingsklasserna Formel Renault 1.6 och Clio Cup som ingår i racingorganisationen STCC:s programpaket.

– Tre kartingklasser kommer att tävla om äran, säger Johansson. Genom ett samarbete med racingorganisationen STCC och Kungliga Automobil Klubben får också de tre bästa förarna i varje klass, plus en nominerad deltagare, chansen att testa en Formel Renault 1.6-bil och en Clio Cup-bil.

Prins Carl Philips Racing Pokal kommer att delas ut i samband med den tävling som Lidköpings Kartingklubb arrangerar den 16-18 augusti.

– Det är ett stort steg att ta att lämna kartingen och gå över till racing – det här samarbetet gör att förarna kommer att få en bra ingång till sina vidare karriärer, fortsätter prinsen. Jag ser fram emot att få dela ut priset och se de här unga talangerna utvecklas i framtiden.

Logga in