Rapport från KAK:s kartingförare Dino Beganovic.

Efter WSK-serien fortsatte Dino med CIK-FIA European Champs som hade 5 deltävlingar i olika länder (Finland, Frankrike, Spanien, Sverige och Italien). Dino lyckades plocka sina första poäng i både serier och stod för 4 snabbaste varv i olika finaler. Topplaceringen kom i Finland där Dino slutade på en 9 plats. Det är värd att nämna att Dino kvalade i topp 10 i 6 av de tävlingar men pga olika anledningar oftast avkörningar och race incident avslutade hela finalen bara i Finland.

I helgen var det dags för största tävlingen i år, VM som kördes i-PF International Kart Circuit, Brandon, GRANTHAM Great Britain. Det var 94 förare från hela världen som kom att göra upp om världs titel .

Dino började med super bra tidskvalifikation och hade 17:e snabbaste tid som gav honom start position 6 i fem heat. Efter alla körda heat hade Dino tre 5-te platser en 7-de och en 9-de plats i den heat där han var av banan i första kurvan snurrade 360 grader pga kontakt med annan kart med fortsatte från sista platsen uppkörningen till en fin 9-de position.

Dino blev ända svensk förare som kom till final i klassen OKJ. Det startade han från tionde ruta och efter en bra start var han uppe på 8-de plats men på varv 2 blev han avkörd från banan och slutade i gräset men gav sig inte och startade upp karten igen och försökte komma ikapp men fick sluta pga skador på karten. Föraren som tryckte av Dino blev bestraffad men det hjälpte inte honom mycket. Det blev en kanonbra prestation och fokus är redan på nästa tävling som körs i Italien snart.

Logga in