En mycket nöjd Rasmus Lindh på pallen i det tyska mästerskapet. Foto: Mathias Lind

KAK:s Rasmus Lindh besegrar David Schumacher i Tyska mästerskapet

I helgen tog Rasmus Lindh Racing en efterlängtad pallplats i det tyska mästerskapet i Kerpen strax utanför Köln då han besegrade Ralf Schumachers son David Schumacher på familjens hemmabana. Eftersom uppehållen mellan EM och VM-deltävlingarna var i längsta laget i år beslutade Rasmus team att även inkludera det tyska kartingmästerskapet i kalendern för att få mer körning.

Första deltävlingen kördes för två veckor sedan och där kom Rasmus på en fin 8:e plats i debuten. Till denna tävlingen fanns det nya motorer vilket gjorde att Rasmus kunde vara med i toppen och tog en tredjeplats i finalen där han passerade David Schumacher i de sista kurvorna. Vann gjorde norrmannen Dennis Hauger. På de senaste tävlingarna har den förre GP2-mästaren och F1-föraren Giorgio Pantano varit med som mentor för Rasmus.

Giorgio Pantano arbetar i nuläget för Birel Art och Ricciardo Kart och han sa så här om Rasmus när vi fick chansen att ställa några frågor till honom under den första EM-deltävlingen i Sarno, Italien.

Vad är Rasmus starkaste sida som förare?
– Passionen och dedikationen som han genomför sin satsning på.

Vilken klass skulle vara bäst för Rasmus utveckling att köra säsongen 2018?
– Jag tror att Formula 3 Open Series skulle passa honom bäst just nu.

Pressrelease 170529

Logga in