Ricciardo Karting Team och Rasmus Lindh efter SMsegern i Kristianstad. Foto: Mathias Lindh

Grattis Rasmus Lindh! Svensk mästare i karting

 

Nu i helgen avgjordes SM i karting på den nya och mycket fina Åsum Ring i Kristianstad. Rasmus som kör för KAK och till vardags kör utomlands, hade valt att vända hemåt och köra tävlingen. Och det blev en övertygande seger.

Rasmus var inte helt oväntat snabbast på träning och kval och hade pole position inför söndagens final. Men efter lite oklarheter kring tolkningen av regelboken fick han starta från en 11:e plats istället. När starten väl gick så var Rasmus rejält taggad och körde upp sig till en tredjeplats redan under de första fem varven. Efter lite tajt racing i mitten av loppet kunde Rasmus sedan ta ledningen på varv 12 och därifrån blev det lite av en uppvisning från Rasmus sida. I mål var han över 5 sekunder före tvåan Isac Valtonen. På tredje plats kom Sebastian Persson.

När det gäller Rasmus första hälft av säsongen 2016 så kan den sammanfattas som otursförföljd. Har det inte varit tekniska problem så har han blivit påkörd och vissa fall även fått bryta loppen. Så för att få lite struktur har man fått hjälp av den förre F1-föraren Robert Kubica som själv varit Polsk mästare i karting ett flertal gånger. Han har förstås ett oändligt förråd av erfarenhet att ösa ur och kommer vara med till och från under Rasmus säsong 2016.

Nu närmast är det dags för EM-deltävling i Genk, Holland den 28-31 juli.

Vill ni kolla loppet LIVE så finns det att se på denna länk; http://www.cikfia.com/competitions/cik-calendar/2016/genk/ok-junior/regulations.html

Logga in