Rasmus Lindh testar Pro Mazda på Indianapolis

Bara tre veckor efter att han avslutat sin rookiesäsong i USF2000 har den svenska KAK:aren och talangen Rasmus Lindh redan provat nästa steg på vägen till Indy Car. Den gångna helgen testade 17-åringen en Pro Mazda för Juncos Racing på den berömda Indianapolis Motor Speedway.

Med fem podieplatser i sin rookiesäsong i USF2000 hann Rasmus knappt hem till Sverige innan det var dags att resa till USA igen. Denna gången för ett test i en Pro Mazda;

– Jag är väldigt nöjd med min första formelbilsäsong. Det var en brant inlärningskurva, men i slutet av året hittade vi verkligen hastigheten och vi tog några pallplatser. USF2000-bilen passade mig väldigt bra så jag kunde lära mig ganska snabbt; kommenterade Rasmus som slutade som vicemästare i sin debutsäsong i USF2000.

Rasmus ser redan fram emot 2019 och tittar på Pro Mazda Championship. I ett av
sina första test i en Pro Mazda var Rasmus Lindh snabbast och var topp tre i samtliga sex testpass som ingår i Chris Griffis Open Test.

– Jag lärde mig mycket vad det gäller extra downforce, större däck och mer hästkrafter.Jag fortsatte att förbättra mig och gjorde ett stort framsteg den andra dagen. Jag gillar verkligen Pro Mazda-bilen och hoppas kunna ta nästa steg till IndyCar nästa år. Upplägget här i USA är riktigt bra så jag är laddad inför nästa år; sa Rasmus direkt efter testet.

Det är inte bara teamen i Pro Mazda som lagt märke till Rasmus Lindh i år utan även Formel 1, IndyCar och Le Mans-legenden Stefan Johansson har haft fortsatt koll på Rasmus.

– Jag har följt Rasmus sedan han slog mig i ett videospel när han var sju år gammal”, säger Johansson, som också är manager åt IndyCar-föraren, Scott Dixon.

– Rasmus är en av de få förare som har slagit igenom med enbart talang och han har gjort ett fantastiskt jobb så här långt. Han har ett stort lugn, fantastisk beräkningsförmåga och jag ser honom som en stor förare i framtiden. Han är väl förberedd för vad som än kommer nästa år.”

Rasmus Lindh kommer nu att fortsätta med fler tester i Pro Mazda. Meddelanden om Rasmus säsong 2019 kommer under hösten.

Logga in