HKH Prins Carl Philip och Marianne Sterner. Marianne har just fått KAK:s Journalistpris som delas ut efter beslut av en jury som leds av Expertrådets ordf Anders Ydstedt.

Researcher sökes till KAK:s Expertråd

KAK söker en person med placering på kansliet på Djurgården i Stockholm som skall hjälpa till att ta KAK ytterligare ett steg in i framtiden. Ditt främsta ansvar blir att bistå KAK:s Expertråd med grundläggande research i trafikpolitiska frågor.

Vi tror att du har akademisk utbildning inom områden som ekonomi, statsvetenskap, juridik, journalistik eller information. Kanske har du också erfarenhet från arbeten inom dessa områden eller också kommer du direkt från studierna.

Vi ser gärna att du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du bör ha mycket god kunskap i engelska då mycket av det material som ska bearbetas kommer från utlandet. Du bör också ha ett intresse för din omgivning och för sociala medier. Sist men absolut inte minst ser vi att du är en glad, hjälpsam och positiv person.
Vi tror att detta arbete kommer ge dig chansen att utveckla ett nätverk inom KAK:s intressesfär. Du kommer också få utveckla kommunikationsstrategier, producera presentationer samt författa promemorior, pressmeddelanden och debattartiklar. Från research och analys till färdig leverans. Du kommer att bli instrumentell i att KAK når framgång i sin avsikt att påverka opinion och politiker i våra hjärteämnen.

Ansökan skickas till KAK, Att: Niklas Nyström, Box 56038, 102 17 Stockholm. Ansökan bör vara KAK tillhanda senast den 27 augusti, 2012. Frågor besvaras av Generalsekreterare Niklas Nyström telefon 0708 87 01 57.

Logga in