KAK:s Felix Rosenqvist högst på pallen!

Seger för Felix Rosenqvist i Grand Prix de Pau 2014

Rosenqvist inledde söndagens stora final från andra plats på gridden, men tog direkt hand om ledningen när han passerade det franska hemmahoppet Esteban Ocon i samband med starten. Den 22-årige svensken kunde sedan trots en krånglande växellåda kontrollera loppet från start till mål, och underströk dessutom sin fart genom att noteras för tävlingens snabbaste varv.

Segern är den andra genom tiderna för en svensk förare i Grand Prix de Pau, och kommer 43 år efter att den forne F1-chauffören Reine Wisell tog hand om förstaplatsen i 1971 års upplaga.

– Helt underbart; äntligen fick vi chansen att visa vår sanna kapacitet, säger Felix Rosenqvist. Efter allt strul som drabbat oss den senaste tiden bestämde jag mig för att jag bara skulle vinna det här loppet – att åka härifrån som tvåa var inget alternativ. Jag tog starten, och sedan kunde jag öppna upp en liten men viktig lucka till Esteban. Jag älskar stadsrace och banan här i Pau är fantastisk, så av den anledningen värderar jag den här segern väldigt högt. Förhoppningsvis var detta vändpunkten på säsongen för min del – det är många race kvar, och målsättningen är förstås att vinna så många av dem som möjligt.

Under uppbyggnaden till söndagens Grand Prix hölls Rosenqvist tillbaka av en kombination av olyckliga faktorer, som bland annat innebar att han tvingades bryta helgens andra heat när han blev påkörd av Ocon i samband med ett omkörningsförsök i ytterligare en kamp om seger. På vägen till finalen kunde Rosenqvist också toppa sin grupp i lördagens tidskval med en marginal på hela 0.350 sekunder.

Logga in