Stora framgångar för KAK-förare och svensk motorsport

Ladda ned som pdf.

Det har varit en fantastisk helg för Kungliga Automobil Klubben (KAK) och för svensk motorsport. Våra förare Felix Rosenqvist, Linus Lundqvist, Joakim Darbom och Victor Bouveng har skördat stora framgångar på racingbanorna.

Felix Rosenqvist körde hem den så hett efterlängtade första segern i FIA Formula E Championship (Formel E) när han vann lördagens ePrix i Berlin och samtidigt blev den förste svensken någonsin att triumfera i det snabbväxande elbilsmästerskapet.

– Det här är en väldigt stor seger för mig, och för hela teamet, säger Felix Rosenqvist. Jag är otroligt glad och stolt över att vi lyckades med detta, och det bevisar att känslan jag haft den senaste tiden – att vi har den här kapaciteten – var korrekt, säger Rosenqvist.

Linus Lundqvist bemästrade såväl regn som sol på sin väg mot en viktig dubbelseger vid helgens tävlingar för brittiska Formel 4, och går nu in i det stundande sommaruppehållet som trea totalt i mästerskapstabellen.

– En helt fantastisk helg. Jag kände på mig att vi skulle vara starka på den här banan, men att det skulle gå riktigt så här bra hade man kanske inte vågat tro. Bilen har gjort precis det jag krävt av den, oavsett väder, och det här resultatet betyder mycket både för mig och för hela teamet. Grymt härligt, säger Linus Lundqvist!

Joakim Darbom körde hem en övertygande seger vid helgens Trofeo Abarth-tävlingar på Red Bull Ring (Österrike), där han samtidigt etablerade ett nytt varvrekord.

– Det var ett bra första race, säger Joakim Darbom. Jag lyckades inte pussla ihop mina sektortider under kvalet men kände att vi hade farten för pole. Sedan tog jag starten och ledde nästan hela vägen, men Barberini gjorde en attack och lyckades komma förbi ett par varv från mål. Synd, men det är sådant som händer. Ett nytt varvrekord var i alla fall en hyfsad tröst, säger Darbom.

Victor Bouveng  tog sin första seger i International GT Open

– Det var en stor dag, en av mina största drömmar har nämligen gått i upplevelse – att få stå högst upp på pallen bland världseliten av förare! Kan knappt fatta att jag tagit mig hit i karriären och är oerhört stolt över att vara där jag är idag. Med dessa fina placeringar har vi tagit oss upp till 3:a i mästerskapet endast 4 poäng bakom ledarna, säger Bouveng.

KAK har länge arbetat för att främja återväxten inom svensk motorsport och speciellt stöttar unga förare på väg upp i karriären.

– Det är glädjande att KAK:s satsning på unga förare ger utdelning. Stort grattis till Felix, Linus, Joakim och Victor, säger KAK:s generalsekreterare Wilhelm Douglas.

 

Logga in