Succé för nya Karting Spring Cup

Inför 2017 har tävlingen Tom Trana Trophy bytt namn till Karting Spring Cup. I samarbete med den nya medarrangören KAK fick tävlingen ett varmt mottagande av deltagarna som under söndagen bjöd på rafflande racing.

Edvin Hellsten, vinnare av KAK Performance Prize

Det nya momentet SuperPole, som hade premiär under helgen, fick lite extra krydda av det strilande regnet som föll över Göteborg Karting Ring på söndag förmiddag. Trots vädret höll samtliga förare ihop det bra och var överens om att det nya formatet skapade en extra utmaning under kvalet. Varje poletagare fick en prisplakett samt en check på 1000 kr.

Under lunchuppehållet uppvisningskörde Chalmers Formula Student med två av sina bilar. KAK Performance Prize delades också ut till Edvin Hellsten för sin fina säsong i VolvoCupen 2016.

När det sedan var dags för finaler hade till och med solen dykt upp som publik. Det blev fyra stycken bra och spännande finaler med snygg och tajt racing. Först upp på pallen var Lukas Blomgren-Dahl som tog hem segern i Junior 60.

I Junior 125 var Oliver Bergström något överlägsen och vann till slut med 4,3 sekunder. Även i Senior 125 var segraren överlägsen där Oliver Ahrenstedt vann med hela 7 sekunder.

Dagens jämnaste final kördes i KZ2 som bjöd på spänning och schysst racing under hela finalen. Högst på pallen klev Freddie Carlsson som efter snygga omkörningar lyckades hålla ledningen ända in i mål.

Samtliga pristagare fick en prischeck från Cyan Racing, biljetter till STCC, Volvo Museum, Tjolöholm Classic Motor samt en prisstatyett formgiven av Joakim Thedin.

Peter Sundfeldt var som vanligt en eminent kommentator och prisutdelare under helgen.

Resultat och info på;
http://www.amigoo.se/event/1367

Logga in