Timmy Hansen utsedd till Årets Bilsportare

På den årliga Bilsportgalan som hölls i Uppsala i lördags firades och förärades bilsportens mästare, medaljörer och medarbetare.

Timmy Hansen, 18, från Götene fick inte bara tillsammans med pappa Kenneth Hansen, 50, ta emot medaljer för sina topprestationer ute på racing- och rallycrossbanorna. Timmy förärades av Bilsportförbundet med den fina utmärkelsen Årets Bilsportare 2010 alla kategorier med motiveringen:

” Årets Bilsportare: Timmy Hansen, KAK Motorsport. ”Årets Bilsportare är uppväxt i garaget, i depån och på banan. Från tio års ålder har han jobbat på sin egen karriär och kommit så långt att han i dag står på egna ben. Förra året var han nybörjare både i formelbil och inom racing. Den här säsongen resulterade, tack vare en vilja av stål, i kombination med stor ödmjukhet, i ett brons i tuff internationell konkurrens.”

-En total överraskning, men fantastiskt häftigt och hedrande, ler Timmy stort.
-När motiveringen lästes upp tyckte jag att den, förutom på den det gällde, även stämde riktigt bra på mig också, men inte förrän jag hörde mitt namn fattade jag fullt ut.

Timmy tog bronset i Formel BMW Europe 2010, en hård serie som fostrat många av dagens största motorsport stjärnor som F1-mästaren Sebastien Vettel och Sebastien Buemi.

Härnäst i den unge racingförarens kalender står det FIA Institute Young Driver Excellence Academy den 6-8 februari i Melk i Österrike. Det är en uttagning till ett i utvecklingsprogram för unga lovande förare inom racing och rally, där både förarens körskicklighet och säkerhetstänkande kombineras med personligt beteende och handlande.

Susann Hansen

Logga in