Stig Blomqvist väntar på starten i 2010 års KAK Midnattssolsrally. Då, liksom i årets tävling, bakom ratten på en Audi quattro, samma modell som han blev världsmästare i för 30 år sedan.

Västerås, Hedemora, Östhammar och Katrineholm besöks av Midnattssolsrallyt

Den 9 juli startar årets upplaga av KAK Midnattssolsrallyt. De historiska rallybilarna körs på allmänna vägar för att däremellan tävla på avlysta specialsträckor. Missa inte att se bilarna vid något av etappmålen eller ute på specialsträckorna.

Den som vill se Stig Blomqvist, Björn Waldegård och de andra i full fart kan göra det redan på kvällen onsdagen den 9 juli. Då inleds rallyt med den första specialsträckan på Rocklundaområdet i Västerås.

Torsdagen den 10 juli körs tävlingens första etapp som går mot lunchmålet Hedemora, andra etappen körs i Roslagen fredagen den 11 juli med lunchuppehåll i Östhammar, och den tredje och avslutande etappen i Sörmland lördagen den 12 juli med lunchuppehåll på Ericsbergs Slott utanför Katrineholm.

Alla dagarna kommer bilarna tillbaks till Rocklunda varje eftermiddag där rallyt också avslutas på lördagen med repetition av den inledande specialsträckan.

Logga in